Skolefodbold Søndermarken

På skolebesøg i de unges hverdag

Kristian Thulesen-Dahl var onsdag d. 20.8. på besøg på Firkløverskolen i Give. Her fik han demonstreret hvordan It-platformen KMD-Education virker.

Kristian Thulesen-Dahl på besøg hos Firkløverskolen i Give. Foto: Vejle Kommune

En, to, tre, fire… I alt 10 gæster i alderen ”det-er-længe-siden-vi-gik-i-skole” strømmede ind ad døren til 8.a på Firkløverskolen. Plus yderligere fire voksne fra skolen blev der fyldt godt op i det store klasselokale.
De mange besøgende var nysgerrige efter at vide, hvordan skolereformen og den nye, mere digitale måde at arbejde på fungerer for de unge i hverdagen. Spørgsmålene til eleverne var mange.

Kendt ansigt
Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, var et af de ansigter, de unge kendte i forvejen. Han kom hurtigt fra start og satte sig hen for at tale med Julie og Alberte, begge 13 år.
Politikeren ville vide, hvad de to elever syntes om at arbejde med det nye it-undervisningssystem, som hedder KMD-Education. Pigerne gav udtryk for, at det fungerer godt og de så også ud til at være godt i gang med den opgave, hele klassen arbejder med i øjeblikket.

Husker du
Opgaven handler om erindringer, og det fik mange af gæsterne til at smile. For det var netop erindringer om deres egen skolegang, der dukkede op i tankerne hos gæsterne. Og forskellen mellem dengang og nu var til at få øje på:
”Det er fantastisk at se et skrivebord, hvor der både er bøger, iPad og papirer og at de bliver brugt sammen”, siger Kristian Thulesen Dahl.

Eleverne navigerer i nyt og gammelt
Partiformanden synes, it-systemet virker overskueligt og fortalte, at han kender KMD-Education fra sine egne børns skole.
Kristian Thulesen Dahl ved godt, han tilhører en generation, der kan være lidt forskrækket over den nye, mere komplekse måde at have flere hjælpemidler i brug samtidigt: ”Men for de unge bliver det et redskab af mange.”